نظارت تصویری
سیستم های نظارت تصویری از سالیان پیش به عنوان ابزاری مهم در بحث نظارت و ایجاد امنیت مورد استفاده قرار گرفته اند. با توجه به سابقه طولانی این سیستم ها، تحولات و پیشرفت های بسیار زیادی در این حوزه صورت پذیرفته است که اطلاع از روند این پیشرفت ها، آخرین دستاوردها و تکنولوژی ها، و توجه به نکات مهم در یک سیستم نظارت تصویری و موارد بسیار دیگر می تواند کمک شایانی به ارتقای کیفیت واستفادهء بهینه از این تجهیزات بنماید.
یکی از بخش هایی که در کنار صنایع حفاظت الکترونیک و به عنوان بخش مکمل در این بخش مطرح می شود استفاده از تجهیزات الکترومکانیکی و عمرانی است. در این زمینه می توان از دکلهاو پایه های نگهدارنده دستگاه های نظارت تصویری , زیر ساخت های آن و سیستم ارتینگ (اتصال زمین)نام برد.
در ابتدای طرح، باید مطالعات جامعی بر روی مبحث سیستم های نظارت تصویری، اجزا، استانداردها و تکنولوژی های روز دنیا صورت پذیرد تا دامنه موضوع و ابعاد به خوبی روشن گردد.
در این مرحله مطالعه بر روی بستر سازی سیستم شامل کنده کاری، مسیر کشی و لوله گذاری برای عبور کابل ها، نیز انجام می پذیرد. همچنین طراحی دکل ها نیز باید با استفاده از نرم افزارهای تخصصی و توسط متخصصین فن انجام پذیرد. همچنین طراحی سایر تجهیزات همانند بسترهای ارتباطی ، برق گیر و غیره نیز به موازات این مرحله باید انجام پذیرد.
دکل ها و پایه ها یکی مهم ترین عضو ها از مجموعه تجهیزات نظارت تصویری به شمار می آیند. برای طراحی و ساخت دکل و پایه های دوربین رعایت نکاتی حائز اهمیت است:
1 -تعیین ارتفاع و زاویه مورد نیاز برای نصب دوربین متناسب با مکانی که نظارت آن برای کارفرما مورد اهمیت است.
2 –تعین نوع دوربین با توجه موقعیت واهداف نظارت تصویری
3 –تعیین الگوی ظاهری ونوع نمای دکل با توجه به موقعیت بومی محل اجرای سیستم , منابع اقتصادی و نظر کارفرما
4 –تعیین نوع پوشش ورنگ , متانسب باموقعیت جغرافیایی با جلب نظر کار فرما
5 –تعیین مکان نصب و نحوه اجرای دکل
6 –تعیین وبررسی بودجه و زمان